U13 : Winnaar Beker van Limburg

Datovoc in de Beker van Limburg 2017

Wevoc Wellen - Datovoc Tongeren : 0-3 (17/25, 10/25, 19/25)

Onderaan : Emma Meynckens, Febe Meyers, Raike Clerinx, Laurine Voncken

Bovenaan : Loreanna Mandervelt, Bert Luyten, Febe Devisch, Maud Germis, Marie Meynckens, Jolien Verbeek, Irina Jeleznova 

Bij de miniemen mocht Datovoc Tongeren het opnemen tegen de geel/blauwe meisjes van Wevoc Wellen. In set 1 was het het team van coach Irina dat de bovenhand nam bij 8-11. Wellen vocht dapper tegen maar Datovoc toonde zich sterker waardoor het haar voorsprong kon uitbouwen. Het won dan ook de eerste set met 17-25.

In de volgende set was het nogmaals Tongeren dat de wet dicteerde. Met enkele lange opslagreeksen bracht het Wevoc Wellen helemaal van de wijs: 7-20. Tongeren hield stand en won zo de tweede set met 10-25.

Coach Jorik Baldewijns vuurde zijn meisjes voor het begin van set 3 aan om toch nog alles te geven. Met succes zo bleek want zijn team speelde vlot mee tot 11-9. Wellen speelde goed mee maar kon nooit te voorsprong nemen. Bij 19-23 leek het lot beslecht en zo geschiedde. Marie Meynckens met de service bij 19-24. Met een prachtige ace besloot ze de wedstrijd: 19-25. Datovoc Tongeren kon zo haar tweede beker van de dag meenemen. ( dank aan Noliko Maaseik voor het wedstrijdverslag )