Liga : Winnaar Supercup van Limburg

Datovoc in de Beker van Limburg 2017

Datovoc Tongeren - Jaraco As : 3-0 (25/17, 25/17, 25/9)

Twee Liga A ploegen in Limburg? Dat vraagt om een supercup! Datovoc Tongeren en Jaraco As vulden die affiche in. Bij het begin van de eerste set was het Tongeren dat het gretigst op zoek ging naar punten. Met knappe aanvallen van hun opposite en knappe opslagen bouwden ze snel een kloof uit naar 21-10. Ondanks de ruime achterstand volleybalde As goed mee en na een lange rallies kwam Jaraco terug dichter, maar lang niet dicht genoeg. Datovoc speelde volwassen verder en won de eerste set ruim met 25-17.

Net als in de eerste set was het Datovoc Tongeren dat de bovenhand nam. Bij de eerste technische time-out stond het al 8-3. Daarna kwam het middencompartiment van Tongeren ook nog op gang en kreeg As het helemaal moeiljik bij 11-6. Bij de tweede rustpauze stond het 16-9. De weg naar setwinst lag open voor Datovoc. Het duwde nog één keer het gaspedaal in en via 20-12 haalde het ook de tweede set binnen met 25-17. De eerste supercup van Limburg lag binnen handbereik.

Met nog enkele wissels aan beide kanten konden de teams zich opmaken voor de derde set. Desondanks Jaraco extra hard aan de slag moest, was het Tongeren dat nogmaals een bliksemstart nam: 3-0. De voorsprong groeide en groeide en halverwege de eerste set stond er 13-5 te lezen op het scorebord. En Datovoc bleef scoren: 19-5. As probeerde ter nauwer nood een tandje bij te steken maar het kalf was al verdronken. Bij 24-9 kreeg Datovoc een eerste matchbal en ze troffen meteen raak: 25-9 en een vlotte overwinning van Datovoc Tongeren tegen en af en toe kranig Jaraco As. De eerste supercup van de beker van Limburg gaat dus mee naar Tongeren.   ( dank aan Noliko Maaseik voor het wedstrijdverslag )