Topprestaties op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen - U19 naar Belgisch Kampioenschap

24-04-2024

Op 14 en 15 mei 2022 namen de beste jeugdteams uit Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost- en Westvlaanderen het tegen elkaar op.

In elke leeftijdscategorie zijn er twee reeksen : in de ene reeks zitten alle provinciale bekerwinnaars en in de andere reeks zitten alle kampioenen uit de provinciale competitie reeksen. De winnaars uit beide reeksen spelen dan uiteindelijk tegen elkaar voor de supercup-trofee en het daarbij horend ticket naar de Belgische kampioenschappen in het weekend van 20-21 Mei.

Dankzij onze voortreffelijke resultaten in de finales van de Beker van Limburg , was Datovoc op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen goed vertegenwoordigd.

Onze U11 jongedames traden aan in de reeks Bekerwinnaars en eindigden op een mooie 2e plaats in deze reeks.

Onze U15 dames wonnen in de reeks van de Bekerwinnaars en kunnen zich dus Vlaams Bekerkampioen noemen. Helaas leden zij in de supercup wedstrijd verlies en eindigt ook voor hen hier het verhaal. Vlaamse Vice-Jeugdkampioen.

Onze U19 dames wonnen in de reeks van de Bekerwinnaars en wisten in de finale tegen VHL ook de supercup in de wacht te slepen. Verdiend Vlaamse Beker- en Jeugdkampioen en een ticket naar de Belgische Jeugdkampioenschappen.

De Belgische Jeugdkampioenschappen worden georganiseerd in de provincie Henegouwen door de club van Lessines (FVWB) in samenwerking met Volley Belgium en Volley Vlaanderen. De meisjes U19 spelen op zondag 22 Mei  in het Complexe Sportif Claudy Criquelion – Boulevard E. Schevenels 24B – 7860 LESSINES.

Alle supporters daarheen - wie weet hebben we binnenkort weer een Belgisch Jeugdkampioen !