U19 wordt Belgische Vice-Kampioen van het seizoen 2022-2023

U19 wordt Belgische Vice-Kampioen van het seizoen 2022-2023

27-05-2024

Op zaterdag 27 Mei begon de dag al vroeg voor onze U19 Datovoc dames. Er wachtte hen immers een lange verplaatsing naar Stekene voor het Belgische Jeugdkampioenschap.

In hun eerste wedstrijd troffen ze meteen op de favoriet Bevo Roeselare. Onze dames gingen vol vertrouwen aan de slag en deden Bevo meteen wankelen en trokken de eerste set naar zich toe met 25-17. Maar helaas sputterde in de tweede set de motor en kwam Bevo langszij. In de derde set ging het gelijk op , maar in de beslissend eindfase deden enkele onnodige fouten Datovoc de das om : 15-12 voor Bevo.

Even gingen de kopjes naar omlaag, maar gelukkig niet te lang en werd er snel korte metten gemaakt met de waalse titelkandidaten Tchalou en Waremme, telkens een vlotte 2-0 winst.

Datovoc maakte nog steeds aanspraak op de titel als Roeselare hun laatste partij zou verliezen tegen Tchalou. Maar ondanks een moeilijke partij tegen Tchalou bleef Bevo op winstkoers (2-1) en konden onze dames hun titel niet verlengen, maar niettemin mag Datovoc zich trots Belgisch vice-kampioen noemen.

Mooie afsluiter voor het seizoen. 

Proficiat aan alle speelsters, trainers, ouders, supporters, ... 


Heb je nog een vraag voor ons?

Aarzel niet!

 

Via dit formulier kan u bij ons terecht voor al uw vragen, voorstellen, bedenkingen,... . 

 
Contacteer ons

Meest recent nieuws

12 May
Brons en Zilver op Vlaamse Jeugdkampioenschappen
29 April
Kans op promotie naar Promo 3
09 April
DATOVOC zoekt vrijwilligers